Logo Automa

Vandervelde Protection sluit exclusieve deal met Automa

Vandervelde Protection is de officiële partner geworden van het Italiaanse Automa voor de distributie en technische ondersteuning van Automa remote monitoring en control in Nederland. De innovatieve hardware en software van Automa brengt kathodische bescherming naar het digitale tijdperk.

{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-458474f9ae73f7b87d07e2cc6974bafa' }}

Strengere regelgeving en groeiende eisen van klanten hebben ertoe geleid dat Vandervelde Protection al jaren bezig is met ontwikkelen van en zoeken naar digitale oplossingen voor de inspecties en beheer van haar installaties. Door de samenwerking met Automa is die zoektocht ten einde gekomen. De specialisaties van beide bedrijven zijn een perfecte match en leveren een niveau van innovatie, kennis en service die ongeëvenaard is in Europa.

Eind april hebben Jacco van de Sande (Technisch Directeur, Vandervelde Protection) en Giorgetti Giorgio (CEO, Automa) de contracten ondertekend op het kantoor van Automa in het Italiaanse Acona. De samenwerking houdt in dat Vandervelde Protection de exclusieve rechten heeft voor de verkoop van Automa producten in Nederland en Automa zal de kennis en mensen van Vandervelde Protection inzetten bij de ondersteuning van de reeds in Nederland geplaatste installaties.

Het nieuwste model Automa remote monitoring voor kathodische bescherming, de Goliah4C (G4C), kan per seconde metingen uitvoeren en continumetingen tot wel maanden uitvoeren. De G4C kan via vijf kanalen meten; o.a. aan/uit-potentialen, stroom, coupon stroom, AC/DC, registratiemetingen, real time monitoring/control, etc. De kastjes kunnen standalone zonder netspanning 4 jaar opereren en communiceren via 4G. Uitgerust met een zonnepaneel kan ook real-time meegekeken en gestuurd worden.

Naast een beter beheer van installaties is er door remote monitoring ook een duurzaamheidslag te maken. Door een dagelijks/realtime inzicht in de status van de kathodische bescherming kunnen fysieke inspecties in het veld teruggebracht worden. Voor sommige installaties kan dit zelfs betekenen dat er slechts één keer per drie jaar een veldinspectie hoeft plaats te vinden. Dit resulteert in een significante afname in gemaakte kilometers en uitstoot.

Jacco van de Sande “De samenwerking tussen Vandervelde Protection en Automa is uniek en biedt voor de toekomst een goed perspectief voor de kathodische bescherming in Nederland. De eerste pilots lopen al en de reacties uit de markt zijn er erg positief. We streven met Automa de kb-wereld de komende jaren naar hoger plan te tillen.”

De oplossingen voor kathodische bescherming van Automa zijn internationaal al veelvuldig bewezen. Het Italiaanse bedrijf is al dertig jaar bezig met het ontwikkelen en verfijnen van de soft- en hardware.

Vandervelde Protection is een marktleider in de kathodische bescherming in Nederland. Haar klanten bestaan o.a. uit de grote petrochemische bedrijven, nutsbedrijven en Rijkswaterstaat.

{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-15a4a1461c01f7adaa46fa8b17295b34' }} {{ brizy_dc_image_alt uid='wp-a71d46ed8b9f22ea0e231f1ee49343e7' }}
{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-4f81af224b45298046e2b6eab6ae05e4' }}{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-458474f9ae73f7b87d07e2cc6974bafa' }}