Kathodische bescherming

Het gevaar van corrosie

Kathodische bescherming is een methode om metalen objecten in grond of water te beschermen tegen corrosie. Corrosie is dé vijand van leidingen, opslagtanks, damwanden, sluizen, zwembadfilters, betonwapening en andere metalen objecten in grond, water of beton. Corrosie tast het metaal aan, waardoor het zijn eigenschappen verliest. De metalen delen worden dunner, soms ontstaan zelfs gaten. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan lekkage, milieuschade en een verstoorde bedrijfsvoering.

Kathodische bescherming tegen corrosie

Bescherming tegen corrosie is van levensbelang voor mensen, bedrijven en het milieu. Wetgeving stelt dan ook eisen aan de bescherming van specifieke objecten, zoals ondergrondse tanks. Een goede coating is onvoldoende. Deze kan immers beschadigen of verouderen. Zoekt u een duurzame, betaalbare en effectieve oplossing? Kathodische bescherming biedt de oplossing.

Kathodische bescherming door Vandervelde Protection

Vandervelde Protection is al meer dan 80 jaar specialist op het gebied van kathodische bescherming. Particulieren en bedrijven kunnen bij ons terecht voor ontwerp, installatie en onderhoud voor o.a. kathodische bescherming van ondergrondse buisleidingen en van offshore toepassingen.

Kathodische bescherming inspecteren

Toepassing van kathodische bescherming is alleen betrouwbaar en zinvol als periodiek de werking wordt gecontroleerd. Naast deze controlemetingen voor de kathodische bescherming, worden allerlei gerelateerde metingen en inspecties uitgevoerd. Vandervelde Protection heeft een deskundig team van meettechnici en inspecteurs voor het uitvoeren van diverse inspecties, keuringen, testen en andere metingen.

Meer informatie

Systemen voor kathodische bescherming

Waar en wanneer kun je kathodische bescherming gebruiken?

Onze cursus 'kathodisch beschermen'

Contact

Vandervelde Protection BV

Berkelse Poort 281-283

2651JX Berkel en Rodenrijs

079 3611 308