Zeesteigers in Vlissingen

Turn-key oplossing met langdurige bescherming en lage onderhoudskosten

Vandervelde Protection heeft onlangs twee zeesteigers in Vlissingen kathodisch beschermd tegen corrosie. Door het gebruik van hoofdzakelijk binnenlandse producten en onderaannemers is het project een Nederlands onderonsje geworden. Dankzij kathodische bescherming met opgedrukte stroom heeft opdachtgever C.RO de steigers op een duurzame manier verzekerd van een lange levensduur.

Eén van de beschermde steigers in Vlissingen.

De uitdaging

In de autoterminal in de zeehaven van Vlissingen zijn twee steigers van elk 300 meter lengte geplaatst. De bijbehorende steigerpalen en fenders zijn niet gecoat. Daardoor zijn ze extra kwetsbaar voor corrosie door zeewater en zilte lucht. In totaal gaat het om bijna 18.000 m² staal in een corrosieve omgeving.

De oplossing

Vandervelde Protection heeft een hoogstaande turn-key oplossing geleverd. We waren betrokken bij het advies, het ontwerp, de aanleg en de controle van het complete KB-systeem. We hebben daarbij gekozen voor kathodische bescherming met opgedrukte stroom (ICCP). Het systeem heeft een totaalcapaciteit van 850A. Het systeem bevat drie gelijkrichters en 28 anoden.

De voordelen

Vandervelde Protection heeft hiermee een duurzame oplossing gecreëerd voor het garanderen van een lange levensduur van de zeesteigers. Door het toepassen van ICCP in plaats van opofferingsanoden kost het ontwerp weliswaar meer tijd, maar zal het onderhoud van het KB-systeem uiteindelijk een stuk goedkoper zijn. Ook de milieubelasting is lager, omdat er geen (zware) metalen in het water belanden.

Neem contact op

Vandervelde Protection is gespecialiseerd in het verzorgen van kathodische bescherming in uitdagende omstandigheden. We bespreken graag hoe we u kunnen helpen om kosten te besparen.