Over Vandervelde Protection

HET BEDRIJF

Sinds 1937 is Vandervelde Protection toonaangevend op het gebied van kathodische bescherming. In onze lange historie hebben we wereldwijd succesvol aan vele projecten gewerkt. Als specialist op het gebied van corrosie bestrijding door middel van kathodische bescherming heeft Vandervelde Protection een sterk internationaal imago weten op te bouwen.

In 1937 opgericht als Ingenieursbureau J.C. van der Velde-Henning Franzen N.V. hield het bedrijf zich oorspronkelijk bezig met elektrolyse, een methode om water op elektrochemische wijze zuurstofarm te maken om zo inwendige corrosie van stalen CV-systemen te voorkomen.

Als specialist op het gebied van kathodische bescherming heeft het meegewerkt aan grote projecten; zoals op ondergrondse leidingen bij de invoering van aardgas in Nederland, bij het beschermen van de Deltawerken en bij vele projecten van gerenommeerde oliemaatschapijen wereldwijd.

In de loop der jaren zijn naast kathodische beschemring en electrolyse ook anti-fouling en milieu inspecties ook aan de bedrijfsactiviteiten toegevoegd.

In 1986 is bij een overname de bedrijfsnaam veranderd naar Vandervelde Protection BV. De kernactiviteiten van Vandervelde Protection zijn nog steeds het ontwerpen, installeren en onderhouden van systemen voor kathodische bescherming. Inspecties op ondergrondse tankinstallaties begint, in de tijd van strengere milieu eisen, een steeds belangrijkere rol te spelen. 

In 2018 is bedrijfstak Anode Supply opgericht. Anode Supply richt op de markt voor opofferingsanoden in de martieme en offshore sectoren en maakt daarbij handig gebruik van de kennis van de engineers van het moederbedrijf.

Vandervelde Protection is ISO9001:20015 en VCA* gecertificeerd.

Vandervelde Protection is door de Raad van Accreditatie geaccrediteerd (reg. 011) voor het uitvoeren van de volgende inspecties aan ondergrondse tankinstallaties:

  • SIKB AS6800 protocol 6801 (kathodische bescherming)
  • SIKB AS6800 protocol 6802 (water/bezinksel controle)
  • SIKB AS6800 protocol 6803 (aarding vulpunten)
  • SIKB AS2000 protocol 2002 (grondwatermonitoring)Contact

Vandervelde Protection BV

Loodstraat 44

2718RW Zoetermeer

Tel: 0793611308

Email: vdv@vandervelde.nl