Over Vandervelde Protection

Wat doen wij?

Vandervelde Protection ontzorgt eigenaren van stalen objecten met kathodische bescherming, inspecties en anti-fouling

Wij bieden slimme kathodische bescherming: efficiënte en betrouwbare oplossingen die op termijn veel kosten besparen. Vandervelde Protection bestaat sinds 1937. We hebben sindsdien ruime (internationale) ervaring opgedaan met kathodische bescherming, met name bij complexe situaties. De kathodische bescherming van de Oosterscheldekering is een van de vele voorbeelden.

Uiteindelijk verlengen we de levensduur, houden we de efficiëntie op peil en verlagen we de kosten.

De inspecties zijn gerelateerd aan onder- en bovengrondse tankinstallaties. Vandervelde Protection is geaccrediteerd voor de wettelijk verplichte inspecties van kathodische bescherming, water/sludge controle, aarding vulpunten en grondwatermonitoring. Ook voeren wij gerelateerde inspecties op locatie uit die niet onder accreditatie vallen.

Onze anti-fouling gebruikt dezelfde technologie als kathodische bescherming. Het dient ook hetzelfde doel, maar dan op schepen: de levensduur verlengen, de efficiëntie op peil houden en uiteindelijk de kosten verlagen.

POSITIONERING

Hoe onderscheiden wij ons?

Vandervelde Protection is expert in kathodische bescherming. Wij onderscheiden ons door een hoge mate van specialisatie en onze pro-actieve houding. Zo ontzorgen wij onze klanten met totaaloplossingen. We lijken daardoor op het eerste gezicht soms wat duurder, maar onze klanten hebben geen omkijken meer naar hun kathodische bescherming, komen later niet voor verrassingen te staan en zijn verzekerd van een duurzame oplossing.

Onze kernwaarden

Verantwoordelijkheid & collegialiteit

Het aanbod van Vandervelde Protection kan alleen bestaan dankzij de diversiteit van de medewerkers. Theoretici, pragmatici, specialisten, managers en ondersteuners leveren allemaal een waardevolle bijdrage. Iedereen is uniek, maar we zijn allemaal teamspelers die beseffen dat ze elkaar nodig hebben. We helpen elkaar waar mogelijk, ook als het eigenlijk niet onze verantwoordelijkheid is. Collegialiteit is een bindende factor: mensen werken doorgaans heel lang bij Vandervelde Protection.

De relaties met onze klanten gaan vaak ook vele jaren terug. Zij waarderen onze kennis en ervaring, maar ook onze houding. Als we een opdracht uitvoeren, kijken we namelijk verder dan onze neus lang is. Als ons iets opvalt dat aandacht behoeft, geven we dat pro-actief aan. Als het kan, knappen we het zelf even op.

Deze verantwoordelijkheid zie je ook terug in onze oplossingen. We ontwerpen altijd systemen die op de lange termijn effectief en efficiënt zijn. Dat vergt soms wat meer investering, maar dat betaalt zich uiteindelijk zeker terug.

De historie van Vandervelde Protection

Meer dan 80 jaar ervaring

In 1937 opgericht als Ingenieursbureau J.C. van der Velde-Henning Franzen N.V. hield het bedrijf zich oorspronkelijk bezig met elektrolyse, een methode om water op elektrochemische wijze zuurstofarm te maken om zo inwendige corrosie van stalen CV-systemen te voorkomen.

Werkplaats
Oosterscheldekering

Internationale projecten

Als specialist op het gebied van kathodische bescherming heeft de onderneming meegewerkt aan grote projecten, zoals op ondergrondse leidingen bij de invoering van aardgas in Nederland, bij het beschermen van de Deltawerken en bij vele projecten van gerenommeerde oliemaatschappijen wereldwijd.

Uitbreidingen

In de loop der jaren zijn naast kathodische bescherming en electrolyse ook anti-fouling en inspecties aan de bedrijfsactiviteiten toegevoegd. In 1986 is bij een overname de bedrijfsnaam veranderd naar Vandervelde Protection BV. De kernactiviteiten van Vandervelde Protection zijn nog steeds het ontwerpen, installeren en onderhouden van systemen voor kathodische bescherming.

Anode voor anti-fouling
Remote monitoring

De toekomst

Vandervelde Protection is en blijft specialist op het gebied van kathodische bescherming. Ook hier doen digitalisering en mobiele technologie hun intrede. Wij lopen hierin voorop door nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, waarmee onze klanten kosten besparen. Het gaat in het bijzonder om bewaking en aansturing op afstand.

Contact

Vandervelde Protection BV

Berkelse Poort 281-283

2651JX Berkel en Rodenrijs

079 3611 308