Waternet kiest voor Automa

Waternet, de drinkwaterleverancier van Amsterdam, heeft voor de monitoring van de kathodische bescherming gekozen voor Automa. Vorige week zijn, op een tweetal rioolzinkers door de Amstel, Automa G4C units geplaatst om de status van de kathodische bescherming op afstand te kunnen monitoren.

Om de integriteit van leidingen te garanderen dienen kathodische bescherming systemen gemonitord te worden. Voorheen ging dit met handmatige metingen, maar remote monitoring begint in deze industrie haar intrede te maken. Door de inzet van Automa remote monitoring kan Waternet de kathodische bescherming continu monitoren en beschermen tegen corrosie.

De twee rioolzinkers, nabij het Amstel hotel, worden al meer dan 30 jaar kathodisch beschermd tegen corrosie dus was deze installatie nodig aan een update toe. Naast twee Automa G4C units is er een Duvine gelijkrichter geplaatst die op afstand in te regelen is. Door deze upgrade is het beheer voor Waternet een stuk beter, goedkoper en makkelijker gemaakt.

In begin 2019 is als pilot een zinker van Waternet door het Amsterdamse IJ uitgerust met een Automa G4C. De resultaten hiervan waren zeer positief. Door de inzet van remote monitoring is, door graafwerkzaamheden van derden, een kabelbreuk van de installatie binnen een dag gesignaleerd. In de oude situatie zouden hier maanden tussen gezeten hebben waarin de zinker onbeschermd zou zijn.

Vandervelde Protection is de Nederlandse distributeur van Automa remote monitoring voor kathodische bescherming. Het Italiaanse Automa is haar remote monitoring producten al 30 jaar aan het ontwikkelen en verbeteren. Door remote monitoring van Automa worden wereldwijd kathodische bescherming installaties op afstand beheert. De G4C van Automa is een stand-alone unit die in een RVS meetpaal past en op vijf kanalen (DC/AC/coupon) kan meten. De accu heeft bij normaal gebruik een levensduur van vier jaar.

Klik hier voor meer informatie over Automa Remote Monitoring.
Foto’s door BRV Films Amsterdam