LNG Steiger - Papoea Nieuw Guinea

KATHODISCHE BESCHERMING

LNG Steiger - Papoea Nieuw Guinea

Kathodische Bescherming van een steiger voor het transporteren van vloeibaar aardgas (LNG) in de Golf van Papoea bij Port Moresby.

Vandervelde Protection is in 2011 gecontracteerd voor het ontwerpen, leveren en inbedrijfstellen van de kathodische bescherming voor deze nieuwe steigerconstructie. Aangezien de gecoate stalen delen van de constructies merendeels in de zeebodem en in zeewater staan en de gewenste levensduur tenminste 30 jaar bedraagt, moeten deze stalen delen aanvullend met kathodische bescherming worden beschermd tegen corrosie.

Object

De steiger, gelegen aan de kust van Papoea Nieuw Guinea, is direct verbonden aan de raffinaderij op een afstand van twintig kilometer. De 2,4 kilometer lange steiger is voorzien van meerdere platformen voor het aanmeren van tankers die het vloeibare aardgas verder transporteren. Het gehele bouwwerk staat op ca. 500 steunpilaren van staal. Verderop in zee zijn ook 19 stalen lichtbakens geconstrueerd om tankers naar de steiger te leiden.

Het gevraagde kathodische bescherming systeem moest de bouwwerken op een rendabele wijze beschermen tegen corrosie voor een periode van tenminste 30 jaar. Verder moest in het ontwerp van het kathodische bescherming systeem rekening gehouden worden met verschillende waterniveaus. De kust valt bij eb droog en is ondiep, maar verder van de kust neemt de diepte fors toe.

Toepassing van kathodische bescherming

Vandervelde Protection heeft meerdere typen kathodische bescherming methoden toegepast om de bouwwerken te beschermen:

  • een systeem met opgedrukte stroom voor de steunpilaren van de steiger (ICCP)
  • opofferingsanoden bij de lichtbakens zonder stroomvoorziening (SACP)

In het ondiepe gedeelte worden andere anoden toegepast dan in het diepe gedeelte. De 48 anoden die de steunpilaren beschermen in het ondiepe deel van de oceaan, zijn ingegraven in putten in de zeebodem. Voor de bescherming van steunpilaren in het diepe deel van de oceaan, zijn 48 slanganoden toegepast welke zijn opgehangen vanaf de steiger.

De lichtbakens die een stuk verder van de kust zijn geplaatst, zijn kathodisch beschermd met opofferingsanodes. Hiervoor zijn 68 aluminium anodes toegepast voor 19 lichtbakens.

De voordelen van dit unieke gecombineerde ontwerp zorgt ervoor dat de kathodische bescherming van alle delen van de steiger goed kan worden onderhouden, gemonitord en geïnspecteerd.

Contact

Vandervelde Protection BV

Berkelse Poort 281-283

2651 JX Berkel en Rodenrijs

Tel: 0793611308

Email: vdv@vandervelde.nl